Ilan Laufer, propunerea pentru funcția de ministru al Dezvoltării, respins de Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, în cadrul căreia a subliniat faptul că, în opinia sa, a fost respins de președintele Klaus Iohannis pe motive religioase.

Principalele declarații ale lui Laufer:

„Mă simt onorat și le mulțumesc pentru încrederea acordată, îi mulțumesc doamnei Dăncilă, o femeie verticală și corectă, un om deosebit, echilibrat și cu bun simț. Vreau să mă prezint în fața tuturor românilor: mă numesc Ilan Laufer, din părinți români, născut în București, nu departe de Guvernul României.

Am reușit să atrag peste 400 de milioane de euro în România și am demonstrat și în mandatul meu la Ministerul pentru Mediu de Afaceri, prin contribuția mea la legea prevenirii și la parteneriatul public-privat. Astăzi am fost respins de către președintele României Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele care au stat la baza refuzului, fără motivarea deciziei, ceea ce este neconstituțional. Consider că refuzul este un nou act de antisemitism și vreau să atrag atenția asupra fenomenului pe care l-a demonstat în ultimul an președintele Klaus Iohannis.

Domnul Iohannis avut mai multe ieșiri împotriva evreilor, declarații, a sabotat relația dintre România și Israel. Domnul președinte Iohannis i-a promis doamnei Angela Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, proces inițiat de domnul Dragnea, ca fiind primul om politic din Europa care a declarat că va susține acest proces, după ce președintele american a declarat că va face acest lucru.

Recunosc că în ultima perioadă am încercat să contribui la o bună relație între guvernul României și cel de la Tel Aviv și la consolidarea relației dintre România și SUA, ceea ce l-a deranjat pe Klaus Iohannis și înseamnă că trebuie să plătesc pentru acest lucru. Întărește convingerea că dorește legături doar cu Berlinul și blocarea relațiilor cu Israel și SUA.

Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul și să spună care a fost motivul real care m-a convins, mă refer la cel religios și la faptul că sunt evreu.

Sunt profund mâhnit și dezamăgit de atitudinea președintelui Klaus Iohannis.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday