Un sondaj publicat duminică arată că CDU, partidul cancelarului Angela Merkel mai are doar 25% din intențiile de vot, față de 23% pentru Partidul Verzilor și 17% SPD. Cum nici SPD, nici AfD (partidul de extremă dreapta) nu au mai mulți susținători, Verzii sunt singurii câștigători de pe urma căderii CDU, care pierde puncte pentru a patra săptămână consecutiv. Crește în schimb ușor partidul de extremă stânga (Die Linke) care a ajuns la 9%.

CDU a suferit deja înfrângeri în alegerile locale de la începutul acestei luni, în două landuri importante, analiștii considerând că la asta au contribuit în primul rând campania lentă de vaccinare dar și scandalul de corupție privind implicarea unor parlamentari CDU în achizițiile de măști din perioada de criză de anul trecut.

Cancelarul Angela Merkel a revenit în această săptămână asupra deciziei de a menține carantina strictă pe perioada sărbătorilor pascale și chiar a cerut scuze poporului german, asumându-și integral responsabilitatea pentru această intenție.

Germania va avea în această toamnă alegeri parlamentare generale, iar Merkel se va retrage după 16 ani în funcția de cancelar. La începutul anului, același sondaj (Kantar) arăta o intenție de vot de 36% pentru CDU/CSU.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday