Update: Cancelarul Angela Merkel și-a cerut scuze populației, în fața presei naționale, pentru decizia anunțată marți de a introduce carantina pentru perioada sărbătorilor pascale, criticată de biserică, companii și populație: ”Această greșeală este numai a mea. Cer iertare tuturor cetățenilor”, a transmis Merkel.

Angela Merkel le-a spus premierilor de stat într-un apel video că până la urmă nu va exista o carantină strictă de Paști. Cancelarul urmează să anunțe public decizia în cursul acestei zile, a scris astăzi presa germană.

Revenirea asupra deciziei anunțată ieri, de a introduce carantină strictă în perioada 1-5 aprilie, vine după valul de critici vehemente venite din partea companiilor și mai ales a bisericilor. Chiar și epidemiologii au spus că o perioadă de restricții severe de cinci zile de Paști ar avea un efect mic sau aproape inexistent asupra evoluției celui de-al treilea val al pandemiei.

Institutul german de sănătate publică Robert Koch a raportat azi 15.813 noi cazuri de COVID-19 și 248 de decese, dar și o rată de infectare de o sută de cazuri la suta de mii de locuitori.

Criticile aduse Guvernului Merkel cu privire la gestionarea pandemiei este resimțită și în sondaje. Potrivit unui sondaj FORSA publicat azi, popularitatea CDU/CSU a scăzut cu 3 puncte într-o săptămână, până la 26%, cel mai scăzut nivel înregistrat de mai bine de un an.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday