Löbel a confirmat informațiile publicate de presă, care arată că firma sa a câștigat în jur de 250 de mii de euro, prin intermedierea unor contracte de vânzare pentru măști. Respectivele contracte au fost încheiate între un furnizor din landul Baden-Württemberg și două companii private din Heidelberg și Mannheim. Inițial, Nikolas Löbel renunțase doar la postul din comisia afacerilor externe, dar s-a confruntat cu presiuni și pe fondul faptului că urmează alegerile regionale, precum și cele naționale, din septembrie.

Duminică, Löbel a spus că va părăsi imediat partid și că va renunța la locul său în Bundestag la sfârșitul lunii august. A precizat că nu va mai candida.

“A fi membru al Bundestagului german și a-mi putea reprezenta orașul natal Mannheim este o mare onoare și o datorie morală specială. Îmi asum responsabilitatea pentru acțiunile mele”, a declarat Löbel, potrivit presei germane.

Tranzacțiile comerciale ale lui Löbel au adus și mai multe controverse la adresa Uniunii CDU și CSU, întrucât parlamentarul CSU Georg Nüsslein se confruntă cu o anchetă de corupție, într-un dosar de luare de mită, tot în scandalul măștilor. Nüsslein a negat săvârșirea unei ilegalități, dar vineri și-a dat demisia din funcția de lider adjunct al grupului parlamentar. 

Surse alternative: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday