Anchetatorii au percheziționat 13 proprietăți din Germania și Liechtenstein într-o anchetă legată de un membru al Parlamentului, acuzat de corupție. Georg Nüsslein, din alianța conservatoare a cancelarului Angela Merkel, se confruntă cu acuzații de luare de mită de la un furnizor de măști medicale pentru coronavirus.

Georg Nüsslein ar fi făcut lobby în guvern pentru a contracta un anumit furnizor de măști medicale anul trecut. Potrivit informațiilor, a primit în schimb 660 de mii de euro. Banii au fost transferați către o companie administrată de Nüsslein, care nici nu a declarat veniturile pentru a fi impozitate, potrivit RTL.

Camera inferioară a parlamentului german a votat unanim pentru ridicarea imunității joi. “În cazul Nüsslein, sistemul judiciar trebuie acum să-și facă treaba”, a declarat pe Twitter un membru al comitetului de imunitate al Bundestag, Marco Buschmann.

Social-democrații din Germania (SPD) au solicitat măsuri mai stricte pentru a menține transparența și a preveni corupția în rândul parlamentarilor 

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday