Christine Lambrecht a confirmat că și-a înaintat demisia cancelarului Olaf Scholz, argumentând că “luni de concentrare a activității mass-media asupra mea au împiedicat o dezbatere bazată pe fapte despre armată și politica de securitate a Germaniei”.

Intenția lui Christine Lambrecht de a demisiona a fost preconizată de agențiile de presă germane încă de vineri. Potrivit DW, la această decizie a contribuit foarte mult videoclipul postat în noaptea de revelion de Lambrecht, care vorbește despre războiul din Ucraina cu sunetul artificiilor pe fundal. Membrii opoziției au cerut atunci demisia ministrului. Totodată, luna trecută, un exercițiu militar a dat greș, după ce toate cele 18 vehicule de infanterie Puma dislocate s-au dovedit nefuncționale. 

Christine Lambrecht face parte din partidul cancelarului Olaf Scholz. În ciuda controverselor, cancelarul german a declarat zilele trecute că rămâne încrezător în capacitățile ministrului Apărării. 

Financial Times explica recent că gafele ministrului au demonstrat că nu cunoaște nici diversele diviziuni ale armatei, iar demisia are loc înaintea unor decizii cheie privind furnizarea de armament Ucrainei.

Surse: Deutsche Welle, Bild

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday