În aceeași zi în care Institutul Paul Ehrlich a anunțat că 31 de persoane au dezvoltat cheaguri de sânge la nivelul creierului după ce s-au vaccinat cu AstraZeneca, ministrul Sănătății Jens Spahn și miniștrii din cele 16 landuri ale Federației s-au reunit în ședință și au anunțat această măsură, recomandată de comisia de vaccinare.

Din categoria persoanelor cu vârste sub 60 de ani, mai pot fi inoculați cu AstraZeneca numai aceia care sunt evaluați temeinic de către medici. 

”Studiile continuă să demonstreze că acest ser este eficient împotriva cazurilor severe de boală. Avem nevoie ca acesta să fie eficient în fața celui de-al treilea val și a mutațiilor virusului. Avem nevoie de acest vaccin în lupta noastră”, a subliniat Klaus Holetschek, ministrul Sănătății landului Bavaria.

Dintre cele 31 de persoane care au suferit cheaguri de sânge, 29 erau femei cu vârste mai mici de 55 de ani, motiv pentru care autoritățile medicale din Berlin și Munchen au luat decizia de a nu-și mai vaccina angajatele cu AstraZeneca, înainte de recomandarea comisiei de vaccinare.

Germania a fost una dintre primele țări care a suspendat temporar imunizarea cu AstraZeneca, la începutul acestei luni, în contextul în care mai multe persoane au dezvoltat tromboze cerebrale în urma imunizării. Administrarea serului a fost reluată după ce Agenția Europeană a Medicamentului a stabilit, pe 18 martie, că vaccinarea rămâne sigură și beneficiile depășesc riscurile, dar a cerut ca riscul de apariție a trombozelor să fie inclus în prospectul produsului.

Surse alternative: DPA, Euronews, AP.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday