Indicatorul economic al performanței sectorului auto, întocmit de ifo Institut, a fost de 21,6 puncte la finalul lunii aprilie, față de numai 10,7 puncte în martie. Ifo notează că este cea mai bună performanță din luna aprilie 2019 și până în prezent.

”Constructorii de mașini au depășit căderea suferită pe fondul pandemiei”, scrie ifo în comunicatul de presă, care arată că nivelul de încredere al managerilor pentru perioada următoare a crescut (de la 18,6 puncte în martie la 24,9 în aprilie).

Marea problemă raportată de managerii consultați (60% dintre firme) este lipsa semiconductorilor. Spre comparație, anul trecut în aceeași lună, numai 42% se confruntau cu astfel de lipsuri, iar acum companiile încă sunt nevoite să reducă programul de lucru sau chiar să oprească producția pentru durate scurte de timp. De altfel, într-o analiză publicată săptămâna trecută, Reuters arăta că sectorul auto s-ar putea confrunta pentru mai mult timp cu lipsa de cipuri, din cauza dependenței Germaniei de furnizorii de pe alte continente. 

Pe termen lung, constructorii auto germani prevăd scăderi ale numărului de angajați, întrucât industria auto se îndreaptă către energia verde, iar pentru fabricarea mașinilor hibrid sau electrice este nevoie de mai puțin personal.

Sursa: ifo Institute.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday