Prin această declarație, ministrul Olivier Veran i-a răspuns Annei Hidalgo, primarul Parisului, care a cerut ridicarea unor restricții, cum ar fi redeschiderea buticurilor, pentru a „ține în viață comerțul și viața socială”.

La începutul săptămânii, Consiliul Științific francez a avertizat că „al doilea val al epidemiei COVID-19 din Europa nu va fi ultimul”, iar săptămâna trecută, șeful echipei de combatere a pandemiei de coronavirus declara că „probabil a fost atins pragul de 100 de mii de cazuri de coronavirus pe zi” dar multe dintre ele nu sunt identificate.

Președintele Emmanuel Macron a transmis populației „să se pregătească să trăiască cu coronavirusul cel puțin până în vară”, după care a anunțat că țara intră în carantină strictă, începând cu 30 octombrie. Cetățenii nu vor mai putea circula între regiuni, singurele ieșiri autorizate din casă vor fi pentru a merge la serviciu, la medic și pentru cumpărături, iar școlile vor rămâne deschise.

Cu o zi înainte de intrarea în vigoare a carantinei, mii de oameni au părăsit Parisul, îndreptându-se către zonele rurale. S-au format cozi de mașini pe străzi, iar gările și autogările au fost pline.

Franța a raportat luni un nou record de cazuri de coronavirus, cu 52.518 infecții, dar și 416 decese.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday