Scumpirea a fost amplu contestată prin proteste în întreaga țară, marcate de violențe și pagube materiale. În al doilea weekend consecutiv de prosteste, Poliția din Paris a intervenit la protestul „vestelor galbene” cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, pentru a dispersa protestatarii.

Potrivit BMFTV, majorarea a fost anulată pentru anul 2019, în urma protestelor ample. Ieri, premierul Edouard Philippe anunțase suspendarea majorării taxei pe carburanți pentru o perioadă de șase luni.

Edouard Philippe a declarat miercuri în fața parlamentarilor: ,,Guvernul este pregătit pentru dialog și arată acest lucru pentru că această majorare a taxelor a căzut din proiectul de lege privind bugetul din 2019”, scrie Euronews.

Amintim că, Emmanuel Macron a convoncat duminică o reuniune de urgenţă în urma protestelor violente din Paris. Ministrul de Interne nu a exclus la acel posibilitatea instaurării stării de urgență, însă o astfel de decizie nu a mai fost adoptată.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday