Poliția din Paris a intervenit la protestul „vestelor galbene” cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, pentru a dispersa protestatarii, care manifestează pentru al doilea weekend consecutiv, nemulțumiți de creșterea prețurilor la combustibili, scrie BBC.

UPDATE 17:45: Numărul manifestaților a crescut la 81 de mii în toată țara, transmite BFMTV. Potrivit BBC, cel puțin 13 persoane au fost arestate la Paris.

UPDATE: Potrivit BFMTV, la Paris sunt peste opt mii de protestatari, în timp ce în toată Franța s-au adunat peste 23 de mii de persoane.

Potrivit sursei citate, ciocnirile au izbucnit pe Champs-Elysées, în ciuda faptului că poliția a creat un cordon de securitate în jurul unor locuri sensibile din centrul capitalei franceze.

Sâmbăta trecută aproximativ 280 de mii de persoane au participat la protestul „vestelor galbene”. Protestatarii se opun creșterii taxei pe combustibil.

La acțiune iau parte aproape trei mii de polițiști, care au fost trimiși special la Paris, pentru a-i împierdica să demonstreze în districte neautorizate.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday