Bărbatul suspectat că a omorât trei persoane în Catedrala Notre Dame din Nisa avea în telefon poze cu atacatorul profesorului de gimnaziu din Paris, care a acționat cu 13 zile înainte. În același telefon au fost găsite fotografii care au legătură cu gruparea Stat Islamic.

De asemenea, cei doi bărbați au mai avut în comun maniera de a acționa: au folosit cuțite și au încercat să decapiteze oameni. Procurorii francezi încearcă acum să identifice motivul comun al faptelor. 

Samuel Paty, profesor într-o școală gimnazială din Paris, a fost asasinat de un tânăr cu origini cecene, care explicase într-un video că „îl va pedepsi pentru că le-a arătat elevilor caricaturile profetului Mahomed realizate de revista de satiră Charlie Hebdo”. Atacatorul a fost împușcat mortal.

13 zile mai târziu, a avut loc atacul de la Nisa soldat cu trei persoane decedate, în urma căruia autoritățile franceze au ridicat alerta de securitate la cel mai înalt nivel. Președintele Emmanuel Macron a anunțat ulterior că mai mulți soldați vor fi trimiși în zona școlilor și a locurilor mai aglomerate, pentru protecția cetățenilor.

Marți, el și cancelarul Germaniei Angela Merkel au militat pentru controale mai stricte la granițele externe ale Spațiului Schengen, pentru a contracara amenințările teroriste.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday