Primarul orașului a postat pe Twitter că un suspect a fost deja arestat. Totodată, acesta precizează că atacatorul a strigat “Allahu Akbar” (Allah e mare!) în momentul atacului, dar și după ce a fost reținut de polițiști.

BBC și Reuters scriu că una dintre victime, o femeie, a fost decapitată.

Președintele Emmanuel Macron anunță că va merge la locul atacului în următoarele ore.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a declarat că o operațiune a Poliției este în desfășurare și că în același timp s-a demarat o ședință de criză la Ministerul de Interne. Totodată, a lansat un apel către populație să evite cu orice preț zona.

Amintim că la jumătatea lunii, un profesor de istorie a fost ucis cu cuțitul și decapitat în fața școlii, după ce a arătat caricaturi cu Profetul Mahomed la o oră despre libertatea de exprimare. Ulterior, caricaturile au fost afișate în mai multe locuri din Franța, ceea ce a produs un protest al lumii islamice și tensiuni directe între Franța și Turcia.

Săptămâna aceasta, o caricatură ce ironizează credința președintelui Turciei în Profet a apărut pe coperta revistei Charlie Hebdo.

Surse alternative: BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday