Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a reacționat într-o intervenție telefonică la Digi 24 la anunțul președintelui Klaus Iohannis privind refuzul numirii Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Iordache este de părere că președintele a organizat o conferință de presă „pentru a-și anunța candidatura pentru al doilea mandat”.

Principalele declarații ale deputatului PSD:

„Dumnealui crede că își va câștiga cel de-al doilea mandat cu încălcarea legilor, a Constituției. Președintele nu face decât să calce în picioare Constituția și legile. Așteptăm motivarea dumnealui, sper că săptămâna viitoare va apărea și alegem care e cea mai bună variantă. Atât timp cât avem o decizie a Curții care precizează în ce condiții pot fi revocați miniștri, iar președintele nu ține cont pentru a obține un nou mandat, o să analizăm ce trebuie făcut în continuare.

Cred că președintele își dă seama că stă rău în sondaje și consideră că dacă va fi suspendat va câștiga funcția, asta își dorește mai mult președintele, decât ne dorim noi să îl suspendăm. Vom analiza și noi în perioada următoare ce trebuie făcut.

Noi trebuie, în primul rând, să conducem România. Să nu uităm că în aceste șase luni premierul și Guvernul este cel responsabil să conducă Europa, ne așteaptă câteva momente importante, de la adoptarea bugetului până la a demonstra că avem o președinție de succes.

Nu putem subjuga totul numai în perspectiva acestor alegeri prezidențiale pe care Klaus Iohannis și le dorește oricum. (…)

Bugetul este încă la Guvern, și noi așteptăm să fie adoptat de către Guvern și în funcție de când va fi adoptat putem face și o sesiune extraordinară. Are niște obiective ambițioase Guvernul și în funcție de asta va fi adoptat bugetul.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday