Pe pagina de blog, Facebook a scris: Având în vedere gravitatea circumstanțelor care au adus suspendarea inițială a conturilor domnului Trump, credem că acțiunile sale au constituit o încălcare severă a regulilor noastre și, prin urmare, se justifică cea mai mare pedeapsă pe care o putem da, în conformitate cu noile protocoale pentru astfel de situații de urgență. Conturile sale (de Facebook și Instagram) rămân suspendate pentru doi ani, începând cu 7 ianuarie anul în curs ”.

La finalul acestei perioade, vom analiza împreună cu o echipă de experți dacă a dispărut sau nu riscul pentru siguranța publică. Vom urmări factori externi, cum sunt cazurile de violență, restricționarea întrunirilor pașnice sau alte acte de tulburare a ordinii publice, mai notează Facebook, care precizează că suspendarea va fi prelungită, dacă constatăm că riscul continuă să existe ”.

Consiliul de Supraveghere al Facebook, organ independent care reunește profesioniști din toată lumea, a stabilit luna trecută că decizia inițială a platformei de ”a suspenda conturile lui Trump pe o perioadă nedeterminată ” nu este proporțională cu celelalte sancțiuni pentru restul utilizatorilor. 

Facebook a luat această decizie, după ce la începutul anului Donald Trump și-a mobilizat simpatizanții pe rețelele sociale ”în lupta cu alegerile fraudate ”. Efortul a cumulat cu un asalt asupra Capitoliului pe 6 ianuarie, chiar în ziua în care Congresul certifica victoria lui Biden.

Surse alternative: Facebook, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday