România a avut în luna iulie, pentru a șasea lună consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflației din UE, de 4,3%, arată datele Eurostat. Inflația de 4,3% este calculată pe metodologia Uniunii Europene. Inflația raportată la statistica românească a fost de 4,56% în luna iulie, față de 5,40% în iunie, potrivit datelor publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Inflația de 4,3% de luna trecută vine după o creștere a prețurilor de 4,7% în iunie.

La nivelul UE, rata anuală a inflaţiei a fost de 2,2% în luna iulie, față de 2,1% în luna iunie. În urmă cu un an, rata anuală a inflației la nivelul UE era de 1,5%.

Cele mai mari rate anuale ale inflației au fost înregistrate în România (4,3%), Bulgaria (3,6%), Ungaria (3,4%) și Estonia (3,3%), potrivit Eurostat, iar comparativ cu situația din luna iulie, rata anuală a inflației a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în alte șase și a crescut în 13, între care și România.

Țările care au înregistrat cea mai mică rată anuală a inflației sunt Grecia (0,8%), Danemarca(0,9%) și Irlanda (1%).

Reamintim că luna aceasta Banca Națională a României a revizuit în scădere, la 3,5%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an și a preconizat o creștere economică de 4%.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday