Este cel mai mare nivel de tranzacționare din istorie, pe fondul îngrijorărilor legate de finanțarea deficitului public și de retrogradarea României de către agențiile de rating.

La cursul oficial, BNR a cotat un euro la 4,8590 de lei și un dolar american la 4,14 lei, dar votul din parlament a venit la o oră și jumătate după anunțarea cursului, influențând însă tranzacțiile din piață.

După votul din parlament, ministrul de Finanțe a scris pe facebook că “ceea ce a făcut PSD astăzi în Parlament este clar un act de agresiune la stabilitatea economică a României. (…) Au aruncat țara în criza din 2009 cu o acțiune similară. Nu-i vom lasă să facă la fel și acum. “

Numeroase luări de poziție anterioare, care au venit de la Banca Națională, Consiliul Fiscal și numeroși analiști, avertizau că o majorare a pensiilor cu 40% poate induce și o criză financiară, pe lângă cea economică, cauzată de coronavirus.

PNL a anunțat că va ataca la CCR legea de rectificare bugetară, după ce plenul reunit al Parlamentului a votat un amendament introdus de PSD prin care pensiile cresc cu 40%, nu cu 15% cum a prevăzut guvernul de la 1 septembrie.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday