John Edmunds, epidemiolog la London School of Hygiene and Tropical Medicine și membru al Grupului Științifiic Consultativ pentru Situații de Urgență al guvernului britanic (Sage) a proiectat că, dacă Marea Britanie are o mie de cazuri Omicron pe zi în acest moment, atunci un timp de dublare de două până la trei zile ar duce numărul până la opt mii într-o săptămână, respectiv la 64 de mii în două săptămâni. Aceste cazuri s-ar suprapune peste valul de infecții cu Delta. “Odată cu viteza de răspândire a acestui virus, este posibil să avem un număr foarte semnificativ de cazuri până la Crăciun”, a precizat Edmunds. 

Medicul a mai precizat că, cel mai probabil, în UK există mai multe cazuri de Omicron decât cele confirmate de teste și și-a manifestat susținerea pentru deciziile lui Boris Johnson de a înăspri restricțiile epidemice. “Nimeni nu vrea să fie nevoit să reintroducă aceste măsuri. Este foarte dăunător pentru anumite părți ale economiei – sectorul ospitalității și al retailului, în special, vor fi afectate – dar, din păcate, trebuie să o facem”, a afirmat acesta.

Edmunds a respins teoriile conform cărora varianta Omicron ar duce la un număr înjumătățit de spitalizări comparativ cu varianta Delta, după datele publicate de cel mai mare furnizor privat de servicii de sănătate din Africa de Sud. Edmunds a argumentat faptul că populația din Africa de Sud este mult mai tânără decât în ​​Marea Britanie și, prin urmare, este mai puțin probabil să se confrunte cu o boală severă de Covid. Vârsta medie în Marea Britanie este puțin peste 40 de ani, în Africa de Sud este sub 28 de ani.

Autoritățile britanice au raportat joi alte 249 de cazuri de Omicron joi, aproape dublu comparativ cu miercuri. Numărul de cazuri de infectare cu noua tulpină a ajuns astfel la 817 în Marea Britanie. Avertismentul epidemiologului a venit în momentul în care guvernul a raportat joi 50.867 de cazuri zilnice de Covid, 813 mai multe internări în spitale și 148 de decese suplimentare. 

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday