Potrivit Netcare, cel mai mare furnizor privat de servicii de sănătate, creșterea recentă a numărului de cazuri produsă de variantele Omicron și Delta a fost însoțită de o creștere mult mai mică a internărilor în secțiile de terapie intensivă, reluând concluziile unui raport anterior al Institutului Național pentru Boli Transmisibile din țară, potrivit căruia varianta Omicron provoacă simptome mai ușoare decât în ​​valurile anterioare.

Aproximativ 90% dintre pacienții cu Covid-19 aflați în prezent în spitalele noastre nu necesită nicio formă de oxigenoterapie”, a declarat un reprezentant al Netcare, .

OMS a anunțat că în săptămâna încheiată pe 5 decembrie s-au înregistrat 107 mii de cazuri de Covid (cu toate variantele) pe întreg continentul, cu 93% mai multe decât în săptămâna precedentă. În Africa sunt concentrate 46% din toate cazurile cu Omicron de la nivel mondial. Tot OMS arată că între 14 noiembrie și 4 decembrie, gradul de ocupare a secțiilor ATI a fost de doar 6% în Africa de Sud, mult sub nivelul din iulie când varianta Delta era dominantă.

Agenția Europeană pentru Medicamente a transmis că situația din Europa rămâne “extrem de îngrijorătoare”, în primul rând din cauza răspândirii variantei Delta, în timp ce datele preliminare despre Omicron sugerează că varianta este mai transmisibilă decât Delta, dar cazurile detectate par a fi în mai ușoare.

Surse alternative: The Guardian, Comunicat OMS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday