Pierderile majore înregistrate la începutul săptămânii erau previzibile, după ce miliardarul le-a cerut în weekend urmăritorilor săi de pe Twitter să voteze dacă ar trebui sau nu să-și vândă 10% din acțiuni, pentru a-și putea achita taxele. Cum cei mai mulți au votat DA, iar vânzarea unei cantități atât de mari de acțiuni ar conduce inevitabil la scăderea cotației acestora, alți deținători de acțiuni Tesla au început imediat să vândă, iar cotația producătorului a scăzut cu 7% luni, iar marți era cu 16% sub nivelurile de la închiderea de vineri. 

Prețurile acțiunilor au fost, de asemenea, afectate de informațiile conform cărora vărul lui Elon Musk și directorul companiei de vehicule electrice, Kimbal Musk, ar fi vândut acțiuni Tesla în valoare de peste 100 de milioane de dolari săptămâna trecută. 

Conform Bloomberg Billionaires Index, după ce a pierdut 50 de miliarde de dolari, averea lui Musk este acum de 323 de miliarde de dolari, cel mai mare declin din istoria indexului. Totuși, el rămâne în continuare cel mai bogat om din lume, urmat de Jeff Bezos, clasat cu 122 de miliarde de dolari sub acesta. 

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday