Autoritățile anunță că se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricției de vârstă. Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice și persoanele cu dizabilități.

Potrivit comunicatului, modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

În decursul acestei zile, Comitetul pentru Coordonarea Vaccinării a decis că toți cetățenii adulți ai României, indiferent de vârstă, vor fi vaccinați și cu serul Oxford/AstraZeneca, inoculat până acum doar persoanelor care aveau mai puțin de 55 de ani. Autoritățile precizează că măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice și după ce alte state europene au eliminat restricția de vârstă pentru administrarea acestui vaccin, precum și a recomandărilor OMS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday