Comitetul pentru Coordonarea Vaccinării a decis că toți cetățenii adulți ai României, indiferent de vârstă, vor fi vaccinați și cu serul Oxford/AstraZeneca, inoculat până acum doar persoanelor care aveau mai puțin de 55 de ani.

Autoritățile precizează că măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice și după ce alte state europene au eliminat restricția de vârstă pentru administrarea acestui vaccin, precum și a recomandărilor OMS. Într-adevăr, o decizie similară a fost luată și de autoritățile din Franța și Germania, care, la fel, inițial administraseră acest vaccin doar persoanelor de până în 55 de ani.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, serul AstraZeneca se bazează pe o formulă clasică (adenovirus), se administrează tot în două doze, dar rapelul este făcut la un interval mai mare, de până la 12 săptămâni de la prima doză.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre UE.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday