În total, 26 de persoane au fost grațiate miercuri.

Paul Manafort fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă bancară și fiscală. Faptele au fost descoperite în cadrul anchetei privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016.

Roger Stone avea o condamnare de peste trei ani de închisoare, pentru mărturie mincinoasă și influențarea martorilor, în procesul de destituire a președintelui american.

Charles Kushner, a cărui familie deține peste 20 de mii de proprietăți, conform BBC, are o condamnare de doi ani pentru evaziune fiscală și influențarea martorilor.

Cu doar o zi înainte, marți, Trump a acordat 15 grațieri și a comutat alte cinci pedepse, la care se adaugă grațierea acordată înainte de Ziua Recunoștiinței generalului Michael Flynn, fostul său consilier de securitate, implicat de asemenea în Afacerea Rusia. Aceste decizii din ultimele zile au provocat un val de reacții negative, inclusiv din partea a numeroși politicieni republicani.

Din rândul celor grațiați lipsesc încă nume importante, precum Rick Gates, considerat mână dreaptă a lui Manafort, dar și fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen.

Surse alternative: BBC, CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday