„Am onoarea să anunț că generalul Michael T. Flynn a fost grațiat. Felicitări generalului Flynn și minunatei sale familii, știu că veți avea o Zi a Recunoștinței fantastică”, a scris Donald Trump pe pagina sa de Twitter. 

În anul 2017, Flynn a pledat vinovat că i-a mințit pe anchetatori în dosarul privind ingerințele Rusiei în alegerile din 2016. După campania electorală, acesta a purtat discuții particulare cu ambasadorul Rusiei la Washington. Odată devenit consilier, a fost interogat de FBI, dar a ținut ascunsă întâlnirea cu oficialul rus. A fost forțat astfel să demisioneze din funcție după doar 22 de zile. Existând riscul să primească o condamnare la închisoare, recent, acesta și-a schimbat declarațiile și a spus că a fost victima unei manipulări.

Departamentul de Justiție şi-a retras plângerea împotriva lui Flynn în primăvară, sub argumentul că ancheta nu are bază legitimă. Totuși, un judecător federal a cerut revizuirea dosarului, dar această solicitare este anulată de grațierea acordată de președinte.

Este cel de-al doilea apropiat al lui Donald Trump grațiat de acesta. În vară, președintele american l-a grațiat pe fostul său consilier politic. Roger Stone avea o condamnare de peste trei ani de închisoare, pentru mărturie mincinoasă și influențarea martorilor, în procesul de destituire a lui Trump.

Surse alternative: CNN, Reuters, Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday