Plimbarea cu limuzina a luat prin surprindere pe toată lumea, inclusiv presa, dar Donald Trump pare să fi vrut să-și asigure susținătorii că starea sa de sănătate este bună, chiar dacă a încălcat astfel legea care le interzice celor infectați cu coronavirus să plece din izolare. De altfel, escapada prezidențială a fost destul de aspru criticată, pentru că le-a pus inutil viețile în pericol celor doi ofițeri ai Secret Service aflați în aceeași mașină cu președintele: „acum ei trebuie să intre 14 zile în carantină, s-ar putea îmbolnăvi sau chiar muri, complet inutil, pentru acest teatru politic”, a scris pe Twitter profesorul James Phillips de la facultatea de medicină a Universității George Washington.

Plimbarea lui Trump cu limuzina a venit după ce, în cursul zilei de duminică, medicii săi au anunțat că i s-a administrat dexametazonă, un steroid administrat numai pacienților cu coronavirus aflați în stare gravă, care nu are efecte bune asupra celor care dezvoltă o formă ușoară a COVID-19. Imediat după aceea, specialiști în boli infecțioase care nu sunt implicați în tratarea președintelui american, au explicat publicului faptul folosirea acestui medicament, care poate agrava starea unui pacient cu simptome ușoare, indică faptul că Donald Trump a dezvoltat o formă severă a bolii, în ciuda eforturilor de comunicare pe care acesta le face pentru a demonstra că este bine și deține controlul situației.

Ulterior Administrația Prezidențială a comunicat faptul că președintele va fi externat și se va întoarce la Casa Albă luni. „Nu e ca și cum ar merge la un domiciliu unde nu există asistență medicală, practic există un adevărat spital în interiorul Casei Albe”, a comentat pentru Reuters dr. Walid Gellad, profesor de medicină la Universitatea din Pittsburgh.

Alte semne de întrebare au fost ridicate anterior de unele contradicții între departamentul de comunicare al Casei Albe și medicii care îl îngrijesc pe Donald Trump, presa americană speculând că starea președintelui s-a înrăutățit încă de miercuri, înainte ca acesta să facă testul Covid.

Surse: Reuters, Axios

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday