Direcția Națională Anticorupție a transmis într-un comunicat de presă că procurorii militari au dispus efectuarea urmăririi penale față de patru militari, privind infracțiuni de corupție.

Cele patru cadre militare vizate sunt: Dache Cătălin Paul (general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne), Bădulescu Andrei (locotenent-comandor, șef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice și Coordonare Mentenanță Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviație al MAI), Vasile Florin (comandor, adjunct al inspectorului general și inginer-șef al Inspectoratului General de Aviație al MAI), Popa Mihai (director tehnic al Școlii Superioare de Aviație Civilă) și Barbu George Costin (director general al Școlii Superioare de Aviație Civilă).

În același dosar, este urmărit penal și reprezentantul unei societăți comerciale, persoană fizică.

Procurorii arată că, în perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparații/mentenanță pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A și Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviație al MAI cu o asociere formată din Școala Superioară de Aviație Civilă și o societate al cărui reprezentant este cercetat, Dache Cătălin Paul a aprobat documentația necesară efectuării plăților pentru lucrările menționate mai sus, deși știa că acestea nu au fost recepționate, executate sau au fost executate necorespunzător. Dache Cătălin Paul a fost ajutat de celelalte persoane cercetate în cauză, care au întocmit și aprobat diverse documente necesare efectuării plăților pentru lucrările respective.

Reamintim că ieri, procurorii militari din DNA au efectuat percheziții la sediile unor instituții din subordinea Ministerului de Interne. Prejudiciul se ridică la 23.199.049 lei.

Sursă: DNA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday