Autoritățile americane anunță că au arestat o rusoaică în vârstă de 29 de ani, pe nume Maria Butina, acuzată că lucra sub îndrumarea unui oficial de rang înalt de la Moscova sancţionat de Trezoreria SUA.

Departamentul american de Justiție transmite că mai multe documente oficiale detaliază eforturile Rusiei pentru infiltrarea femeii ca agent în Statele Unite.

A dezvoltat relații cu persoane din SUA și organizații cu influență în politica americană, în interesele Federației Ruse.

Documentele descriu, de asemenea, anumite acțiuni întreprinse de Butina în favoarea Rusiei în timpul mai multor vizite ca turist și, mai târziu, când a intrat și a locuit în Statele Unite pe o viză de student. Arată că ea și-a desfășurat activitățile fără a dezvălui oficial faptul că acționa ca agent al guvernului rus, conform legii.

Agentul va fi adus în fața unei instanțe miercuri, 18 iulie.

Dezvăluirea autorităților din SUA are loc în aceeași zi în care a avut loc și summitul dintre Donald Trump și Vladimir Putin, la Helsinki.

Comunicatul integral al Departamentului american de Justiție.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday