Măștile chirurgicale, FFP1 sau FFP2, ar putea deveni obligatorii în mai multe țări europene, potrivit The Guardian, care analizează răspândirea noilor tulpini (britanică și sud-africană) ale coronavirusului pe continent. Angela Merkel și liderii celor 16 landuri germane au convenit marți că aceste tipuri de măști vor fi purtate la locul de muncă, în transportul public și în magazine. 

Guvernul francez are în vedere o măsură similară, considerând că măștile din țesături multistrat nu oferă suficientă protecție împotriva noilor tulpini. Înaltul consiliu al Franței pentru sănătate publică a decis că multe măști din pânză – deseori preferate pentru că pot fi spălate și refolosite – nu garantează protecția împotriva noilor variante.

“Măștile din categoria II sau din țesături filtrează doar 70% din aer, în timp ce măștile din categoria 1, cele chirurgicale, pot ajunge până la 95% dacă sunt purtate corespunzător”, a spus Daniel Camus, de la Institutul Pasteur din Lille.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri că tulpina descoperită în Regatul Unit s-a răspândit în cel puțin 60 de țări, cu zece mai multe față de săptămâna trecută, iar varianta sud-africană a fost raportată în 23 de țări și teritorii.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday