Firmele trebuie să permită angajaților să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, cel puțin până pe 15 martie.

“Mai multe persoane ar trebui să lucreze de acasă, pentru a putea reduce răspândirea coronavirusului. În prezent, în Germania sunt mai puțini angajați care lucrează de acasă decât în primăvară”, a spus Angela Merkel marți seara. Aceasta a adăugat faptul că toate țările europene ar trebui să ia măsuri restrictive similare, iar în caz contrar, Germania ar putea decide să-și închidă granițele.

Magazinele neesențiale și majoritatea școlilor vor rămâne închise.

Informațiile inițiale publicate de presa germană arătau că în mijloacele de transport în comun și magazine vor mai putea fi folosite doar măștile cu grad de protecție ridicat și mai scumpe, de tipul FFP2. Ulterior, autoritățile de la Berlin au precizat că vor fi interzise doar măștile din material textil, putând fi folosite în continuare și măștile chirurgicale.

Presiunea pe sistemul medical a scăzut în ultimele săptămâni, dar experții sunt îngrijorați de răspândirea noilor tulpini de SARS-CoV-2. De altfel, recent, a fost descoperită recent o tulpină și în Germania, diferită de cele din Africa de Sud și Marea Britanie.

Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a crescut marți cu 11.369, la un total de aproape 2,1 milioane. Totodată, au fost înregistrate 989 decese, bilanțul urcând la aproape 48 de mii.

La începutul lunii, autoritățile germane decideau prelungirea carantinei până la finalul lui ianuarie.

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters 

Foto: Markus Winkler/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday