Semnăturile sunt necesare pentru depunerea în Parlament a unui proiect de reviziuire a Constituției prin care să se interzică în legea supremă persoanelor condamnate penal la închisoare să candideze pentru funcții locale, parlamentare și prezidențiale.

De asemenea, pentru ca semnăturile să fie valide pentru depunerea proiectului, 21 de județe trebuie să aibă fiecare câte 20 de mii de semnături.

https://www.facebook.com/DanBarnaUSR/posts/442597902817179

Inițiatorii precizează pe pagina oficială de Facebook a campaniei: ,,Numai societatea civilă poate determina o schimbare. Nu este de ajuns să-i schimbăm pe cei de la putere, trebuie schimbat modul în care acționează poporul român. Urgența situației vine din necesitatea schimbării modului de a face politică cu unul moral și îndreptat către realitatea pe care o vedem zilnic în jurul nostru. Propunerea de schimbare a Constituției este una care are la bază inițiativa cetățenească mult strigată de românii care au ieșit în stradă în 2017 și 2018”.

Săptămâna trecută mai mulți actori s-au adunat în Piața Universității din Capitală, pentru a strânge semnături.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday