Ha Tae-keung, membru al Comisiei parlamentare de Informații din Coreea de Sud, a explicat pentru Reuters: „Unul este un model Romeo Class (model sovietic) modificat, celălalt este model nou, de dimensiuni medii-mari. Unul dintre ele poate transporta rachete balistice speciale de submarin (SLBM)”.

În ciuda flotei mari de submarine pe care o deține statul comunist, numai un model poate lansa, în prezent, rachete balistice. Deși ONU a sancționat încă din 2006 programul nord-coreean de dezvoltare a armamentului nuclear, iar Kim Jong Un s-a întâlnit cu Donald Trump de trei ori pentru a discuta despre abandonarea programului, Coreea de Nord nu a renunțat la programul său de dezvoltare de arme nucleare.

În iulie 2019, liderul de la Phenian a inspectat un nou submarin construit de armată, iar experții internaționali au apreciat că și acela era capabil să poarte rachete. Spre finalul anului, presa de stat a anunțat testarea cu succes a unui SLBM, iar la parada de anul acesta de Ziua Partidului Comunist, a fost prezentat un astfel de submarin.

Experții internațional apreciau că la parada din 10 octombrie, partidul a prezentat cea mai mare și mai puternică rachetă balistică produsă până în prezent.

Sursa: Reuters.

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Wikipedia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday