Analiștii susțin că nu există dovezi că arma a fost testată, dar spun că ea are o capacitate mult mai mare de a transporta focoase nucleare, sporind amenințarea pentru orice țintă.  

Ankit Panda, specialist al Programului pentru Politici Nucleare din cadrul think-tank-ului Carnegie Endowment pentru Pace Internațională, a descris racheta drept: „Cea mai mare rachetă balistică mobilă cu propulsie lichidă din lume, să fie clar”.

Melissa Hanham, director adjunct în cadrul Rețelei Nucleare Deschise a Universității Stanford, a scris și ea: „Combustibil lichid, ceva uriaș, capabilă să poarte focoase nucleare MIRV (proiectile care pot fi dirijate independent)”.

Harry Kazianis, director senior în cadrul programului de studii coreene al Centrului pentru Interese Naționale, a declarat: „Ceea ce a prezentat Coreea de Nord pare a fi o nouă rachetă balistică intercontinentală cu propulsie lichidă, derivată din prototipul testat în 2017 (Hwasong-15). Cu siguranță, este mult mai mare și clar mult mai puternică față de orice altceva are țara în arsenal”.

Ankit Panda explică faptul că Phenianul nu neglijează nici capacitățile convenționale ale forțelor armate, chiar dacă în ultimii ani a prioritizat dezvoltarea armamentului nuclear.

Sursa: CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday