“Analizăm acum detaliile acestui caz și urmărim foarte atent evoluția acestuia”, a declarat comisarul Virginijus Sinkevičius deputaților din comisia de mediu a Parlamentului European, după o întrebare formulată de europarlamentarul Nicu Ștefănuță (Renew).

Comisia Europeană a avertizat în mod oficial România vara trecută că trebuie să îndeplinească cerințele legale ale UE pentru conservarea siturilor naturale protejate, iar urșii bruni sunt protejați în toată Uniunea.

ONG-ul Agent Green l-a acuzat săptămâna trecută pe prințul Emanuel von und zu Liechtenstein că în martie l-a împușcat pe ursul Arthur, într-o rezervație naturală, sub pretextul eliminării unei amenințări pentru o comunitate locală. O anchetă penală este acum în desfășurare, iar prințul de Liechtenstein a emis vineri o declarație prin care negă că l-a împușcat pe Arthur, dar recunoaște că a doborât “un alt animal problemă”, la 250 la metri de o zonă locuită.

Sursa: Politico

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday