Ursul Arthur a fost împușcat de către Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein, potrivit Agent Green, cunoscut ca fiind un colecționar de trofee de vânătoare.

Conform unui reportaj realizat de Pro TV, prințul a plătit 7.000 de euro pentru a vâna legal un urs în țara noastră. Vânătoarea de urs este interzisă în România, dar Ministerul Mediului poate da derogări, în anumite situații, la cererea asociațiilor de vânători. În cazul de față, derogarea fusese dată pentru o ursoaică cu pui, care făcuse pagube în localitatea Ojdula, din Covasna.

Totuși, vânătorul nu a împușcat o ursoaică, așa cum primise aprobare, ci pe Arthur, despre care experții spun că este un trofeu “de aur” pentru vânători. Organizația Agent Green menționează că ursul vânat nu venise de fapt niciodată în zonele populate de oameni, nefiind obișnuit cu sursele de hrană din acestea.

Arthur avea vârsta de 17 ani și a fost cel mai mare urs observat în România și probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică că Arthur avea 593 de puncte din 600 care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum”, transmite Gabriel Paun, președintele Agent Green.

O organizație pentru drepturile animalelor din Austria spune că “este o rușine pentru Austria că Prințul Emanuel a abuzat de o derogare pentru a ucide acest superb urs doar și pentru a bifa o nouă lovitură pe lista sa de trofee.“

Și primarul localității Ojdula spune că localnicii s-au plâns până acum doar de femelele cu pui care se apropiau periculos de mult, dar niciodată un mascul nu a fost văzut în zonă. “Este clar că prințul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul și să își ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăța pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împușcat ursul greșit”, mai spune Gabriel Păun.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday