Colegiul Medicilor din București (CMB) a emis un comunicat de presă în care trage “un semnal de alarmă și cere măsuri urgente privind riscul epuizării și chiar ajungerii în burnout a personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, având în vedere că vorbim mai ales de medici din specialități care au fost încă de la începutul pandemiei pe acest front”.

Prin intermediul comunicatului, președintele CMB a transmis că pentru personalul medical este important să se asigure resursă umană suficientă și suportul necesar pentru personalul deja existent. Colegiul a mai prezentat un studiu despre impactul epuizării asupra personalului medical: o analiză realizată pe 30 de mii de cadre medicale a arătat că cel puțin una din cinci persoane prezintă simptome de depresie și anxietate, iar 2 din 5 au probleme cu somnul sau insomnii.

Apelul medicilor vine în contextul în care, joi, Raed Arafat a anunțat suplimentarea numărului de paturi destinate pacienților cu coronavirus: pe lângă 848 deja existente, vor mai fi create 150, jumătate numai în București.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday