Mii de oameni au protestat ieri în Piața Marii Adunări Naționale față de Guvernarea de la Chișinău. Au fost prezenți și cetățeni din diaspora. Protestul a continuat și pe timpul nopții. Oamenii au întins pături și corturi lângă monumentul lui Ștefan cel Mare. De dimineață însă Poliția a intervenit în forță pentru evacuarea protestatarilor antiguvernamentali care au petrecut noaptea în piața din centrul orașului. Imagini foto de la intervenția Poliției aici.

https://www.youtube.com/watch?v=xp0MAJ2SHRs

Evoluția evenimentelor de ieri:

Manifestanții au plecat în marș către principalele instituții ale statului, după care s-au întors în piață.

În paralel, partidul condus de Ilan Șor a inițiat un contraprotest, cu frigărui şi muzică. La final, Șor a fost escortat de polițiști prin spatele clădirii Guvernului. 

Alegerile locale din Chișinău au fost invalidate, în iunie, după ce candidatul opoziției, Andrei Năstase, a fost desemnat câștigător. Ulterior, acesta a contestat decizia la Curtea Supremă, care i-a respins contestația.   Motivul ar fi fost că ambii candidați au făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday