Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova menține decizia Curţii de Apel prin care alegerile anticipate pentru Primăria Chişinău au fost invalidate. Andrei Năstase nu poate deveni astfel primar. Hotărârea e definitivă și irevocabilă, iar opoziția amenință cu proteste masive.

Andrei Năstase a îndemnat protestatarii să continue manifestațiile împotriva acestei hotărâri pe care o consider politică și ilegală

De asemenea, unii lideri ai manifestanților au amenințat anterior că ar putea recurge la acțiuni pașnice de nesupunere civică.

Opoziţia susţine că deciziile instanţelor de judecată au fost luate sub presiunea guvernării, care însă a negat că ar avea vreo implicare.

Judecătoria Chișinău a decis invalidarea scrutinului din 3 iunie apreciind că ambii candidați ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor. Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe, iar acum ultimul cuvânt l-a avut Curtea Supremă de Justiție.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday