Compania ByteDance a introdus “modul pentru adolescenți”, care are rolul de a limita la 40 de minute pe zi timpul pe care copiii de până la 14 ani îl pot petrece în fața dispozitivelor (telefon sau tabletă) utilizând Douyin, varianta chinezească a TikTok.

ByteDance, cu sediul în Beijing, a precizat că măsura îi include doar pe copiii care s-au înregistrat pe aplicație cu numele real. De asemenea, versiunea chinezească a TikTok nu va mai putea fi accesată de către aceștia în intervalul 22:00 – 06:00. 

Compania a cerut adulților să folosească numele real al copiilor în cadrul aplicației pe dispozitivele folosite de aceștia, astfel încât modul pentru adolescenți să poată fi introdus automat, sau să activeze manual noul mod de limitare a timpului. 

Douyin a precizat că va introduce și un nou conținut care va include experimente științifice, vizite virtuale la muzee, galerii de artă și peisaje naturale, pentru a “inspira” tinerii. 

Potrivit CNN, care citează compania de cercetare iiMedia Research, în luna noiembrie 2020 versiunea din China a TikTok avea cel puțin 490 de milioane de utilizatori.

În urmă cu două săptămâni, Partidul Comunist din China a cerut marilor companii din industria jocurilor video precum Tencent (care deține Riot Games și o mare parte din Epic Games) să elimine personajele cu aspect efeminat din jocurile sale, să renunțe la promovarea acestora cu vedete și să reducă numărul minorilor care dezvoltă o dependență de jocurile video și de rețelele de socializare. 

Totodată, luna trecută, guvernul chinez a decis ca timpul pe care minorii îl petrec în fața calculatorului cu jocuri video online să fie redus la trei ore pe săptămână.

Sursa: CNN.

Sursă foto: Luiza Nalimova | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday