Autoritățile de reglementare din China au cerut marilor companii din industria jocurilor video să dea curs noilor reglementări și să pună punct “tacticilor prin care urmăresc să obțină un profit cât mai mare”. Noua politică urmărește scăderea numărului minorilor care dezvoltă o dependență de jocurile video.

Conținutul obscen și violent, dar și cel care promovează tendințe abuzive, precum sistemele pay-to-win sau efeminarea personajelor, ar trebui eliminate”, au precizat autoritățile, citate de agenția Xinhua. Potrivit profesorului Geng Song, din cadrul Universității din Hong Kong, noile măsuri anunțate au fost implementate la cererea clasei politice care susține că “bărbații efeminați sunt slabi din punct de fizic și fragili din punct de vedere emoțional”.

Companiile din industria jocurilor video trebuie, de asemenea, să modifice tacticile de marketing ale produselor, eliminând celebritățile din promovarea acestora.

Tencent, cea mai mare companie din industria gaming-ului din China, care deține Riot Games, dar și o mare parte din Epic Games (40%), a răspuns cererilor autorităților de reglementare, precizând că a transmis platformelor pe care le deține “să accelereze demersurile de examinare a conținutului jocurilor sale.

Luna trecută, guvernul chinez a decis ca timpul pe care minorii îl petrec în fața calculatorului jucându-se jocuri video online, să fie redus la trei ore pe săptămână.

Surse alternative: Bloomberg, France24

Sursa Foto: Mikael Damkier / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday