Vaccinul este al zecelea care intră în teste în China și a fost dezvoltat de Universitățile Xiamen și Hong Kong, în colaborare cu producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological.

Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă sezonieră și este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor și adulților care doresc să evite vaccinul injectabil. 

Spray-ul conține virus gripal atenuat, care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat nazal, acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19.

Studiile preclinice au arătat că vaccinul nazal poate reduce semnificativ leziunile pulmonare la șoareci și hamsteri atunci când este provocat de coronavirus, a raportat o publicație afiliată ministerului Cercetării din China.

Aceasta este abia prima fază de testare, dar China mai are un vaccin dezvoltat și ajuns în faza a III-a. Companiile farmaceutice vestice sunt sceptice în legătură cu acesta.

Sursă: Bloomberg

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday