Un judecător din Ontario le-a acordat șoferilor termen până azi-noapte la ora 2 (ora României) să elibereze spațiul din jurul podului Ambassador, care trece peste râul Detroit și face legătura între orașul american cu același nume și orașul canadian Windsor.

Chiar și după expirarea termenului, sute de persoane se mai aflau în cursul nopții în zonă. Poliția a ieșit pe străzi și a amintit că oricine nu cooperează cu autoritățile va fi amendat și riscă anularea permisului sau închisoarea de până la un an, conform legislației adoptate după declararea stării de urgență.

Până acum, autoritățile au recunoscut dreptul cetățenilor de a protesta, însă au transmis că manifestația afectează acum aprovizionarea cu produse esențiale, cum ar fi alimente sau carburanți. Premierul Justin Trudeau a declarat, vineri, că toate opțiunile sunt pe masă “pentru ca acțiunea ilegală să înceteze. Este timpul să mergeți acasă, pentru că încălcați legea. Sancțiunile vor fi din ce în ce mai severe”.

Manifestațiile au început când autoritățile au impus șoferilor care tranzitează frecvent granița cu SUA să se vaccineze sau să se testeze regulat. Ulterior, aceștia au blocat mai multe artere importante, iar mișcarea s-a transformat într-una împotriva tuturor măsurilor restrictive și a guvernului condus de Trudeau. Forme de protest similare au avut loc și în Australia, Noua Zeelandă și Franța.

Surse alternative: DW, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday