Doug Ford, premierul provinciei Ontario, a declarat stare de urgență din cauza șoferilor de TIR-uri și de camioane: “Voi convoca membrii cabinetului pentru a adopta de urgență ordine care să arate clar că este ilegală și trebuie pedepsită acțiunea de a bloca și împiedica circulația bunurilor, persoanelor și a serviciilor pe cuprinsul infrastructurii critice”.

Premierul a mai anunțat că vor fi instituite noi pedepse pentru cei care nu vor coopera cu autoritățile, cum ar fi un an de închisoare, amenzi de până la 100 de mii de dolari sau retragerea permisului de conducere.

Protestele durează de două săptămâni și au început când autoritățile au instituit obligativitatea vaccinării pentru șoferii care aduc bunuri din SUA și care traversează frecvent punctele de frontieră. Inițial au fost mai multe manifestații în orașe importante, inclusiv capitala Ottawa, dar ulterior șoferii au început să blocheze principalele căi de circulație, cu precădere drumurile care fac legătura cu SUA. Manifestațiile s-au transformat într-o mișcare împotriva restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Surse alternative: Reuters, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday