Autoritățile anunță al 15-lea caz confirmat de infectare cu coronavirus de pe teritoriul României. Pacienta este o femeie de 70 de ani din județul Mureș. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat că femeia a revenit din Bologna (Italia), iar de vineri (6 martie) se afla în izolare la domiciliu. Va fi transportată cu izolata la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Prefectul Județului Mureș, Mara Togănel, citată de Mediafax, a anunțat declanșarea anchetei epidemiologice pentru idenetificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu femeia depistată pozitiv astăzi (duminică) cu coronavirus.

Este cel de-al doilea caz de infectare cu noul virus confirmat astăzi, după ce în urmă cu mai mult de o oră, autoritățile au anunțat că o femeie de 42 de ani din București a fost depistată pozitiv.

Informare de presă a Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului:

„Caz nou de coronavirus (nr. 15), femeie, 70 de ani, Mureș. Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.”

Amintim că până astăzi, 8 martie, cinci persoane au fost declarate vindecate și externate din spital, iar ceilalți zece pacienți sunt internați la spitalele de boli infcțioase din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday