”Cazul nou confirmat cu varianta braziliană (P.1) este o femeie în vârstă de 64 de ani, din București, care provine dintr-un focar familial cu trei cazuri de COVID-19”, anunță Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) într-un comunicat de presă.

Reprezentanții Institutului informează că au mai fost identificate și alte 22 de cazuri de infectare cu tulpina britanică. În total, între 19 și 25 aprilie au fost efectuate 34 de secvențieri.

Până la data de 25 aprilie, au fost realizate 1.536 de secvențieri și au fost identificate în România 970 de cazuri cu tulpina britanică, cinci cu cea sud-africană și trei cu cea braziliană. Rata de confirmare a probelor s-a menținut la 64%. Până acum au fost comunicate către INSP 27 de decese cu variante ale coronavirusului, toate cu cea britanică.

Primele cazuri de infectare cu tulpina braziliană au fost anunțate pe 8 martie, fiind vorba despre doi bărbați din București. Astăzi a fost identificat și un caz de infectare cu tulpina indiană, un cetățean indian revenit în țară.

Comunicatul integral:

S 16 Informare Cazuri Cu Noi Variante Care Determina Ingrijorare (VOC)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday