Update: Directorul DSP Brașov a declarat la Digi 24 că persoana depistată cu tulpina indiană este tot un cetățean indian, care a intrat în contact cu celelalte cinci persoane confirmate cu coronavirus pe șantierul din Bod.

“Una dintre persoane a vrut să se întoarcă în India pentru o problemă personală și s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. Având în vedere țara de origine, a fost solicitată secvențierea la un laborator din Sfântul Gheorghe, care a ridicat suspiciunea de tulpina indiană. Toate contactele au fost testate și izolate.

(Știți cu câte persoane a intrat în contact?) Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive și sunt izolate în locuințe individuale pentru a nu exista risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au implicat interacțiunea cu alte persoane

Știrea inițială:

”INSP a fost informat în această dimineață asupra faptului că un laborator de analize din orașul Sf. Gheorghe a identificat o variantă ”indiană”, B.1.617.2, la o persoană de 26 de ani, care a ajuns în România în urmă cu aproximativ o lună. La data recoltării, 26.04.2021, cazul era simptomatic (tuse), cu formă clinică ușoară”, precizează autoritățile.

Potrivit autorităților persoana confirmată cu varianta indiană a coronavirusului a efectuat testul la cerere. Conform INSP, varianta menționată diferă de cea identificată inițial de PHE England care ar fi generat situația epidemiologică actuală din India.

Ministerul Sănătății precizează că investighează și un focar de coronavirus în rândul a opt lucrători în construcții din Colonia Bod, jud. Brașov, sosiți din India. Dintre acestea, cinci persoane au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, iar alte trei persoane au avut rezultate negative la testele Covid.

DSP Brașov a demarat de urgență o anchetă epidemiologică, aceasta fiind încă în curs, și a dispus izolarea cazurilor identificate în Colonia Bod (fiind vorba despre forme clinice ușoare).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday