Cred cu tărie că ambele birouri – al șefului guvernului și al președintelui partidului cu cel mai mare număr de voturi din Austria – ar trebui conduse de către un singur om. Prin urmare, îmi voi pune la dispoziție funcția de cancelar federal, și-a motivat Schallenberg demisia, la câteva ore după ce Sebastian Kurz, președintele OVP, a spus că se retrage din viața politică, confruntat fiind cu acuzații de corupție.

Schallenberg a condus guvernul austriac timp de doar două luni, înlocuindu-l pe Sebastian Kurz, care a rămas, totuși, președinte al partidului OVP. După demisia celor doi, OVP l-a ales președinte pe Karl Nehammer, actual ministru de Interne, care va forma și noul guvern.

Kurz a condus OVP din 2017, dar a renunțat la funcția de cancelar în urmă cu două luni, pe fondul acuzațiilor de corupție. La jumătatea lunii trecute, parlamentul i-a retras imunitatea lui Kurz, care va fi anchetat pentru deturnare de bani publici, luare de mită și abuz de încredere.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday