Cancelarul a declarat că își părăsește funcția pe fondul acuzațiilor de corupție împotriva acestuia și cabinetului său. Kurz a menționat că funcția pe care o va abandona va fi predată ministrului de Interne, Alexander Schellenberg. De asemenea, cancelarul plănuiește să devină liderul Partidului Popular Austriac, de centru-dreapta. 

La începutul săptămânii, procurorii anticorupție au precizat că Sebastian Kurz și alte nouă persoane sunt cercetate pentru luare de mită și abuz de încredere. Atunci, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții la sediul partidului conservator din Austria. Partidul Verzilor a cerut vineri demisia cancelarului. 

Potrivit procurorilor, între 2016 și 2018, fondurile Ministerului Finanțelor au fost utilizate pentru a manipula sondajele de opinie în favoarea Partidului Popular Austriac.

Sebastian Kurz era investigat în cadrul mai multor dosare, pentru mărturie mincinoasă în comisiile parlamentare cu privire la dosarul care a dus la căderea guvernului precedent, dare de mită și abuz de încredere. 

Surse alternative: Deutsche Welle, The Guardian, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday