Conform planului nostru, suntem la doar câteva zile distanță de a introduce carantina obligatorie pentru toate persoanele nevaccinate. O astfel de carantină nu va permite persoanelor nevaccinate anti-Covid să-și părăsească locuința, cu excepția deplasării la locul de muncă, la magazine (pentru achiziționarea bunurilor esențiale), sau pentru a face sport – cam exact aceleași restricții prin care am trecut toți în 2020”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

Conform planului menționat de oficialul austriac, care a fost însă anunțat încă din luna septembrie, carantina pentru populația nevaccinată intră în vigoare odată ce 30% din numărul total de paturi din secțiile de ATI vor fi ocupate doar de pacienți bolnavi de Covid. În acest moment, procentul de ocupare este de 20%, dar se înregistrează o creștere considerabilă în fiecare zi.

Până acum, aproximativ 65% din populația Austriei a fost vaccinată anti-Covid cu schemă completă, cea mai mică rată de inoculare din Europa de Vest, cu excepția Liechtenstein, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Rata săptămânală de infectare cu coronavirus din Austria a ajuns miercuri la 710,8 cazuri la suta de mii de locuitori (7,1 la mie), un bilanț mult mai mare decât Germania, care a înregistrat astăzi un nou record de cazuri.

Creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus vine într-un moment în care statele est-europene, cu cele mai scăzute rate de vaccinare de pe continent, se confruntă cu unele din cele mai bilanțuri zilnice de decese Covid din lume. 

Astăzi, o analiză NY Times confirma că numărul deceselor cauzate de coronavirus în Europa a crescut cu 10% în prima săptămână din noiembrie, și însumează acum jumătate din totalul mondial. Cele mai multe, în Rusia, Ucraina și România.

Surse alternative: Reuters, AP.

Sursa foto: Novephotocom | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday