„Comisia Europeană a publicat recent un proiect de regulament pentru piețele de criptoactive prin care dorește reglementarea acestora. Documentul definește tipurile de token-uri, care intră sub incidența regulamentului, și stabilește o serie de cerințe aplicabile emitenților de token-uri”, arată ASF în comunicat.

Prin acest proiect de regulament, încă în dezbatere, se urmărește încurajarea inovației la nivelul UE prin eliminarea incertitudinilor cu privire la aceste piețe, clarificarea unor aspecte importante pentru bunul mers al piețelor de criptoactive și punerea bazelor unui cadru de dezvoltare uniform la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, în proiectul de regulament sunt menționate și detalii despre competențele conferite autorităților naționale, precum și cele conferite EBA și ESMA în materie de criptoactive.

Alte capitole importante ale proiectului de regulament vizează condițiile de autorizare și de funcționare a furnizorilor de servicii de criptoactive, cerințele în materie de transparență și publicare de informații pentru emiterea de criptoactive și admiterea la tranzacționare a acestora, precum și interdicțiile și cerințele pentru prevenirea abuzului de piață în legătură cu criptoactivele.

Și autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie a emis luni un avertisment ferm pentru cei care ar putea fi atrași de creșterea explozivă a cotațiilor crypto-monedelor.

Sursa: Comunicatul ASF

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday