Autoritatea de reglementare financiară din Marea Britanie a emis luni un avertisment ferm pentru cei care ar putea fi atrași de creșterea explozivă a cotațiilor crypto-monedelor: “Dacă consumatorii investesc în aceste tipuri de produse, ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii. Nu există nicio garanție că crypto-activele pot fi convertite înapoi în cash. Acest lucru depinde numai de cererea și oferta existente pe piață.”

Autoritatea de reglementare s-a declarat preocupată de protecția consumatorilor, având în vedere volatilitatea cotațiilor și  complexitatea produselor, explicând riscurile astfel:

  • Protecția consumatorului: instrumentele de investiții bazate pe crypto-monede nu sunt exceptate de la reglementările împotriva spălării banilor;
  • Volatilitatea cotațiilor: Volatilitatea semnificativă, combinată cu dificultățile inerente de evaluare a crypto-monedelor, plasează consumatorii sub un risc ridicat de a-și pierde banii;
  • Complexitatea produsului: Complexitatea anumitor produse bazate pe crypto-monede poate face dificilă înțelegerea riscurilor de către investitori. Nu există nicio garanție că activele crypto pot fi convertite înapoi în numerar, acest lucru depinde de cererea și oferta existente pe piață.
  • Taxe și comisioane: Consumatorii ar trebui să ia în considerare impactul acestora asupra investiției lor, căci el poate fi mai mare decât cele pentru produsele de investiții reglementate;
  • Publicitate: Traderii pot supraestima profiturile sau poat subestima riscurile implicate de investițiile în crypto-monede.

Capitalizarea de piață a Bitcoin și a altor crypto-monede a depășit o mie de miliarde de dolari săptămâna trecută.  Bitcoin a crescut cu 330% în ultimele 12 luni.

Sursa: Comunicat FCA

Foto: Unsplash/André François McKenzie

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday